2009. október 1., csütörtök

Röviden

Gyermeköltöztetés közben gyorsan megkérdeztem az oviban, mi volt Boval.
Óvónéni: - Óóó, ma már nagyon ügyesen, jó sokáig ültünk a wcn!
Én: - Szuper, akkor a wcbe kakilt végre?
Óvónéni: -Na, azt azért nem.
És átnyújtott egy bugyit tartalmazó nylonzacskót.

Erre G. megjegyzése: Igen, a múltkor én is kérdeztem, hogy minden ok volt vele azon kívűl, hogy kakis?
Válasz:- Neem, ma nem volt kakis, csak pisis.

Nehogy unatkozzon a dadus!

2009. szeptember 30., szerda

Okos G.

Drága férjuram mindig mindent megtesz, hogy ő hozhassa haza Bot az oviból, mivel nekem bár tíz éve van jogsim, alig ültem kocsiban. Gyakorlok azért, de még be nem merném tenni a dedeket. Sőt, még egyedül sem merészkednék ki, de ez egy másik bejegyzés témája.
G. tegnap is ment Boért, siettettem is, hogy fél öttől már várják ötig. Ez nálam azt jelenti, hogy fél ötkor hozza haza. Nála azt, hogy fél ötig nem hozhatja, ötig viszont kell, tehát van még ideje elugrani az ovival szemközti festékboltba autófestékért. Ez eddig a kevesebb gond, de leparkolt az ovi elé, ahol tudvalevő, hogy nyitva az ablak, és a gyerekek kifelé is nézegethetnek. Így is lett. Bo kinézett, ott a kocsi. Fáradt volt, ő volt az utolsó, és ott a kocsi. Irány! És megpróbált kimászni az ablakon, hogy ő most hazamegy Apával. Óvónénik nagy örömére. Ordítás, visítás, és ami ilyenkor kell.
Ebből én a következőt hallottam, mikor hazaértek: "Hamarabb kéne hazahozni Bot, mert nem bírja ilyen sokáig, nem kéne már neki az a néptánc."
Ma reggel tudtam meg drága férjem okos húzását. Nem a néptánc a gond, hanem az, hogy utána AZONNAL szeretne hazajönni, de ha nem is érünk oda pontosan, legalább ne parkoljunk az ablak elé....
No comment....

2009. szeptember 29., kedd

semmi extra

Bo tegnap állítólag szépen táncikált és énekelt a néptáncon. Otthon pedig egyre több számomra ismeretlen dallamot dúdol, és kopogja a ritmust. Kezdek kikerülni a képből. Éjjel megpróbáltuk a pelus nélküli éjszakai alvást, de nem jött be. Simán bepisilt, és fel sem kelt rá. Később újra megpróbálom, de talán nem akkor kell elkezdeni, mikor tele van Fenistil cseppel, és halál álmos tőle.
Ma reggel egyezkedtünk:) Kikönyörögte a cumit, amit házon (és alváson) kívűl már nem kap meg. A megállóig megkapta, hogy ne hisztizzen annyira kora reggel. Egy feltételt szabtam, ha jön a busz, odaadja, mert a buszvezető bácsi nem engedi fel. Nem reméltem, hogy oda is adja, és lám, ahogy megállt a busz, Bo cumit kikapta a szájából és a kezembe tömte. :D Végre meg lehet vele beszélni a dolgokat :D

2009. szeptember 28., hétfő







Tisza-tónál


Pontosítás

Előző bejegyzésemnél az "imádtam" felkiáltás nem a túravezető fiúra értendő :-)

Kirándulunk

Vasárnap van, gyermekmentes kirándulást terveztünk. G sajnos képtelen korán bárhova elindulni (kivéve persze az erdélyi motorostalálkozót...), így tíz körül indultunk. Cél: Tokaj
Család megrendelte a kis bormennyiségét, összeírtam, kinek mennyi és milyen kell. Aztán fél egy körül rájöttünk, hogy nem jutunk el Tokajig, mert szinte már jöhetnénk is vissza. GPS mondaná: újrakalkulál...
Mi is újraterveztük az útvonalat, lett Tokajból Tisza-tó, ott sem jártunk még, és azt mondják nagyon szép. Tiszafürednél a hídnál vártak a rendőrök, gond egy szál sem, mindenünk van, be vagyunk kötve. G nyugodtan átad mindent. A biztos úr meg felhívja figyelmét, hogy lejárt egy éve a jogsija....De akkor mi az a 2012 lejárat az elején??? Jaaa, kérem szépen, addig lehet felhasználni mint fényképes igazolvány..Ezt buktuk. Rendőr bekémlel, és tekintettel arra, hogy két gyerekülés figyel hátul, és a kocsink is vagy húsz éves tragacs, megkegyelmez. 3000 Ft a minimum bírság, a többit (17.000) költsük a gyerekekre. 
Ez úgy ok, de azért a kedvemet elvette. Épphogy odaérünk, táj gyönyörű, készítem a fényképezőgépet, és ez történik. Legszívesebben azonnal hazamentem volna, csak a volt idegenvezető-énem nem engedte. Ha már itt vagyok megnézem. Egy szó mint száz, régi vágyam valóra vált. Csodaszép kikötőbe érkeztünk, tele csónakokkal. Mororos, evezős, kajak stb. Ezer éve vágytam arra, hogy mint a természetfilmekben, keskeny folyón csónakázzak, ahol fölöttem összeborulnak a fák, és hasonló romantikus dolgok:))) Ezt elmondtam ott a tulajnak, aki vigyorgott, és mondta, hogy van ilyen rész, mehetünk is, de lehet, hogy fennakadunk, alacsony a vízállás. Mostanában nem lehet menni a Szunyogosba. Picit elbizonytalanodtam, így a neve hallatán, hogy oda vágyom-e. Végül egy fiatal srác egy órás kirándulásra elvitt minket, közben túravezetett. Imádtam!!! Csodálatos, nyugis helyek, keskeny, néhol kiszélesedő részek, ráboruló fák, rengeteg hal, csak úgy csobogtak körben! Tündérrózsák, stb. Egyik része, maga a nyílt víz is más volt mint a BAlcsi, néhol farönkök álltak ki a vízből, máshol tíz méter mély volt a víz. Csak ámultam, olyan szép volt. Elhatároztam, hogy ide visszajövök ha csak egy hétvégére is, de pecázni akarok!!!! Maga a nyugalom, béke, és hal is van:)) csatolok képeket))