2010. szeptember 17., péntek

Első hetet jól vettük

Ma már simán ment be Gé az oviba, hangja nem volt, vitte a Dorás könyvét. Mikor érte mentem, kaptam mellé egy kis dióból készített díszt, ott lógott a nyakában egy diólánc, és egy oklevél, hogy ügyes volt a kézműves foglalkozáson:) Ezennel elkezdődik Gé emléktárgyainak gyűjtése, amire külön dobozt nyitok azt hiszem. Pár év múlva a kertben ezeknek a dobozoknak majd Apa csinál egy kis fészert, mert nem hiszem, hogy ki tudnék akár egyet is dobni. :)

Ovis wctől még mindig retteg, nem pisilt még egyszer sem amióta bent van. Jövő héten kemény lesz, mert reggeltől ebéd utánig marad. Készítettem egy halom bugyit meg nacit bármire felkészülve.

Állítólag nem beszélget bent, inkább magában játszik, magában beszél a bábokhoz, de nem meglepő, a többiek négy évesek. Az ő korosztályában nem jellemző az együtt játszás. De a szükségleteit azért elmondja, nincs vele semmi gond. Na, első hét kipipálva, jöhet a neheze:)

2010. szeptember 16., csütörtök

Okoska

MÁsnak talán nem nagy szám, de Botól meglepő volt a tegnapi:

Hintáztak egymás mellett, Bo már EGYEDÜL HAJTJA MAGÁT, büszkén nyomta. Gét Apja lökte. Gé elkezdi: "Viszkeeet, viszkeeet!"
Apa: "Mi viszket kicsim?"
Gé: "Viszkeeeeet!" (ismerjük az ilyet, néha csak figyelemfelkeltés, és nem viszket semmije. Erre gondolhatott Apa is)
Apa: "Mivan Gé, viszket a nadrágod? :)"
Gé műhisztit kezdett, Bo lengedezve odaszólt neki:

" NE AGGÓDJ GABIKA, APA CSAK VICCELT!"

Botól ez nagy dolog. Rájött, hogy olyan nincs, hogy a nadrág viszket. Ezen felül nem azt hitte, hogy Apa tényleg azt hitte, a nacija viszketett Gének, nem szólt oda, hogy Apa, a naci nem viszket, hanem rájött arra, hogy Apa viccelt! Ennyit a diagnózisról :)

Génél ma már egy hang nem volt csoportszobába menet. Meddig tart ez? Esetleg ÍGY MARAD??? :D

ui: mikor odaértem, épp almát evett, és bábokat nézegetett, meglátott, odajött, "Anyaa" felkiáltás, és ennyi. Szerintem megszokta, de várjunk még az üdvrivalgással pár hetet:)

2010. szeptember 15., szerda

Bo a Szakértői Bizottságnál

Bot az ovi elküldte a Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői Bizottsághoz, hogy hozzunk papírt arról, simán mehet normál oviba, már nincs szükség a kislétszámú csoportra, elég fejlett már akár harminc fős csoporthoz is. Hát elvittem.

Először pszichológussal beszélgetett, egy órán át, utána pici szünet, és jött a gyógypedagógus. A nők kérdezték, ő meg csak válaszolt. Volt ott számolás, rajzolás, évszakok, hét napjai, Bo még megvillantotta a tíztől egyig visszaszámolós tudását is:) Aztán számolt magától harmincig, megkérték, hogy pont annyi buborékot rajzoljon egy körbe ahányat a másik lapon megszámol, ilyesmi. Már nekem jojózott a szemem a fáradtságtól, úgy koncentráltam, képzelem ő milyen fáradt lehetett, de hősiesen oldotta a feladatsorokat. Mindent megcsinált, csak a képet elmesélős rész nem ment neki. Arra azt mondta: Hááát, nem todom..Én még kicsi vagyok...Sajnáálom!
Erre elolvadt a pszichológusnő, és azt válaszolta: Édesem! Tudod ez egy olyan hely, ahol lehet mondani, hogy nem tudom:)
A végefelé egyik feladatnál megjegyezte nekem, hogy Bogi most épp az iskolaérettséget megállapító feladatsort oldotta meg.

Végkövetkeztetés: Bogi iqja 116, átlag felett teljesít nagyon sok részképességben, és ezek alapján nem hogy általános oviba mehet, hanem iskolába is mehetne. :D A szocializációnál vannak még feladatok, ezért is fontos az ovi, ott van pici lemaradás, és a logopédia fontos még. Édesem úgy elfáradt, hogy piros volt a szeme a végére. Az én hősöm kapott egy Dora a felfedezős könyvet, és még a buszon is feladatokat akart kitölteni. Eminens lesz azt hiszem))))))

Gé ma már nem sírva ment be a szobába, csak görbülő szájjal. Nagymami nem ért oda érte időben, mert nem jött a busza, G. nem vette fel a telefont mert fontos munkája volt, úgyhogy szegény gyerek ott várt még egy órát, de állítólag nem volt semmi gond, az udvaron voltak. Onnan hozta haza Nagymami.

Na ennyi mára, fáradt vagyok, de hihetetlenül. holnap írok

2010. szeptember 14., kedd

Csodaszép meglepik Gigitől

Külön bejegyzést érdemel a tegnapi pakk, amit Gigitől kaptunk:) Az egyiket lefényképeztem Boval, a másik ugyan ilyen, csak Gé-s. Minimanó ma azt vitte oviba, mint nyugtatójáték. Egyet minden nap választhat, amit bevisz. Tegnap megpróbáltam ráadni az övét, de nem hagyta, mert úgy nem látja a mintát. Aztán feladtam rá úgy, hogy Boét megkapta közben nézegetni:)



Gé meg így vigyorgott:



A harmadik képet Bo csinálta saját magáról:



KÖSZÖNJÜK SZÉPEN GIGI!:D

Második napon is túl

Na, ahogy igértem, hírekkel szolgálok:) Mégpedig jó hírekkel, mert Gé csak addig pityogott, amíg ki nem mentem, mire elmentem az ablak alatt, már hangja nem volt:) Állítólag a szomszéd csoport dadusa át is ment, hogy mi történt, hogy MÁR VÉGE a sírásnak:) Csupán annyi, hogy Gé abbahagyta. Minek is, ha már nem vagyok ott, nem éri meg hisztizni. Boldogan jöttünk haza, hoztuk Hannát is. Ebédeltek, aztán átmentünk a másik oviba Boért. Nem mondom, újra elhatároztam, hogy nem szülök még egy gyerkőcöt, mert amint több a gyerek, mint a kezem, azonnal elvesztem a kontrollt felettük:D Három lánykával sétáltam visszafelé, útközben leadtam Hannát anyujának. Mitagadás, néztek, hogy három ilyen szép csajszival sétálgatok, de most valahogy nem volt lehetőség büszkélkedni, mert annyira kellett figyelni rájuk:D Minden ok, bár gyanús, hogy a szűnni nem akaró, és újra és újra előjövő fogfájásom hátterében arcüreggyulladás áll. Pár napja megint nyilallgat, elég durván, és nagyon megijedtem. Megnéztem a panorámaröntgent, és ahol nyilall, ott három egymás melletti fogam gyökérkezelt, tehát nincs mi fájjon. És mégis fáj. Felhívtam a dokinőmet, és feltettem neki a keresztkérdést, hogy idegelt fog mitől fáj. Látatlanba azt mondta, hogy az már nem a fog, el kéne kezdeni egy antibio kúrát, mert szerinte arcüreggyuszim van. Kérdem, attól tud egy fog nyilallni? ÓÓ, persze, attól irtóra tud fájni mindenem. Azt hiszem elmegyek a körzetihez antibioért, mert ez nem állapot.

Ma reggel is ovi

MÉg nincs délután, de pár sort írok. Gabus nyugodtan indult oviba, tudta, hova megy, mondogatta is, hogy megy "Bali nénihez" (Vali)ugrálni (trambulinozni). Átöltöztünk, Tünde néni boldogan mosolyogva fogadta, de ő azért csak elsírta magát, mikor bevitték. Nem volt ordítás, de úgy látom, a sírást nem úszom meg. Most pakolok, mert én hozom haza Hannát, a kis csoporttársát, akivel egy napon kezdtek, anyuja dolgozik. Délután jelentkezem, hogy mi volt, de egykor be kell mennem ügyet intézni Pestre. drukkoljatok, hogy ma is jól érezze magát !:)

2010. szeptember 13., hétfő

Első nap az óvodában, avagy AnyaPara

Köszönöm a sok drukkot mára, meg is lett a hatása!:) Háromnegyed kilencre értünk az oviba, ahol is közölték velünk, hogy túl korán jöttünk, várjunk kilencig míg a már nem szoktatósok megreggeliznek. Ez nagyon durván rosszul esett, azt vártam, hogy kijön az egyik óvónéni, megörül Gének, és kézen fogva bekíséri (miközben persze Gé ordít, mert ez várható volt). Ehelyett az öltözőben ültünk vagy húsz percet, mikor jött a másik óvónéni, és ő leválasztotta rólam Gét. Csak akkor kezdett ordítani, mikor vittük be a csoportszobába, addig elvolt mellettem. Reggelit nem kapott, amit ugyancsak nem értek, még jó, hogy kakaót adtam neki reggel. Szóval már tudom, hogy a beszoktatós nem mehet kilenc előtt, hanem pont kilencre, és nem kap reggelit. Majdnem bőgve jöttem haza, hogy egészen másképp kezdődött a nap, mint vártam. Itthon Anyu megnyugtatott, hogy ne húzzam magam már most, nem tesz jót senkinek. Nagy nehezen eltelt a két óra, amit fél szemmel a telefonon töltöttem. 11 előtt két perccel bementem. Látom ám, kint vannak a kisudvaron, és jéé, Gé nem bőg. Nem is piros a szeme. Nanáá, elfelejtettem, hogy a kisudvaron van egy óriási trambulin, Gé nagy kedvence! Egy szó mint száz, odajött, puszi, de visszahívták almát enni, úgyhogy VISSZAMENT A TEREMBE! Igaz, csekkolt, hogy most már megvárom-e, de mivel látott, nem volt gond. Többet nem nézett hátra tíz percig. Aztán simán hazajött, jókedvűen, hogy holnap is megy ugrálni:) Állítólag negyed óra sírás után nyugodott meg, de utána kutya baja nem volt, játszott végig mindenfélét, és főleg trambulinozott:)

Hazafelé még megállt az udvar kerítésénél nézni a nagyokat:) Nem úgy tűnt, mint akit trama ért odabent. Most megyek Boért, aztán jövök)

HURRÁÁÁ, EZ IS MEGVOLT!!!!!!!!!!!!!!!