2009. október 29., csütörtök

Bejött

Bonak dokinéni automatán adta az antibiotikumot, mert már nagyon csúnya a füle is, nehogy begyulladjon. A torkán is látni már, hogy baj van, szóval pont jókor vittem el. Nincs mese. Örülök, hogy nem csak én paráztam, hogy már kell az antibio, hanem a szaki is úgy látja. Szerdára elvileg meggyógyul, és mehet oviba. Gyógyulj Bogaram!

Én most nekiállok az utolsó nagy készülődésnek, gyermekek Nagymamival a játszótéren (ilyenkor bezzeg nem az én kezem akarja fogni KisGé, ergo az a kéz kell, amelyikhez tartozó láb a játszótérre megy...). Na nekiállok!

Era, látom rendszeresen olvasol:))) Jó az Neked?:DDD Puszillak milliószor, hozom a cuccost!

2009. október 28., szerda

Örök dátha

Bo nem javul, bár nem lázas, egyre durvább az orra, holnap megint mehetünk dokinénihez. Lehet, hogy kérek egy antibiot neki, mert hónapok óta nem tud kijönni ebből. Nem lesz jó vége. Nem vagyok antibiotikummániás, sőt, ha tehetem, elkerülöm, de Bora már ráfér. Gé is eddig bírta, már neki is beindult a dolog, csak még nem tart ott mint Bo. Jó is lesz így utazni..Azért bízom a családban, láttak már párszor ilyet.

Mai jó hír, vittek mézet :) Jó is, mert megyek fodrászhoz, hogy "szép" legyek odakintre. Meg úgy egyáltalán, nagyon rámfér. Persze G. nem fogja észrevenni, de már mexoktam :) Bár ha nagyon akarnám, észrevehetné, de még nem készültem fel az égővörös vagy a fekete hajra;)

Gardenia Histericára egy szavam nem lehet, második virága is kinyílt, pedig hol tartom én be az állott lágyvízzel való locsolgatást!!! És nem is spriccelem. Na persze mert pára az van bőven, látni, hogy a dzsungel növényei hogy élvezik az  ittlétet:)

2009. október 27., kedd

Elnéztem

Mindenkinek merem javasolni, hogy repülőút, de bármilyen jegyes út előtt azért időben nézzen rá a jegyre. Én már több hónapja lefoglaltam Gigihez a repjegyet, de mivel odébb volt még, nem nagyon jegyezgettem fel. Kár volt. Most már tudom, hogy egy nappal tovább maradok Cambridgeben, mint ahogy a családot az esemény köré szerveztem..Pedig tudjátok: logisztikai feladat megoldani, amikor mindenki máskor ér rá, kivéve a gyerekek, akik viszont vannak, és felügyelet nélkül nem hagyhatóak. Egy szó mint száz, nincs keddre bébicsősz..Ma azért még rádumálom anyósom, hogy a keddi programját tolja át szerdára, hátha. Ha nem, akkor lehet, hogy megkérlek Apu, mert G.nek nincs több szabinapja. (külön történet, azt hittük van még vagy tíz), Anyu meg a leendő protokollosokat vizsgáztatja. (Szegények..;-))
Azért örülök, hogy nem hétfőn jövök, mert azért rövid lenne így, négy nap utazással, amiből egy London városnézés. Tényleg, valakinek extra ötlet, hogy mit nézzek meg? Az alap, Westminster, Big Ben, Tower Bridge, Picadilly Circus, meg az Abbey Road már ledumálva Gigivel, ha van valakinek valami extra ötlete, várom! Ja igen, és meg kell már végre hallgatnom egyszer, hogy "MIND THE GAP!" ;-)

2009. október 26., hétfő

Csoda!

Miss Histerica kivirágzott :DDD Mégsem utál nagyon;))) Egy bimbója van még, remélem az is kinyílik, akkor lefotózom!

2009. október 25., vasárnap

Új játék

Kedves Olvasóim! Előfordult már Veletek, hogy a gyerkőc a polotokat használja takarónak? Na neem, nem úgy, hogy a poloval takargatja a kis babáit. Vagyis igen, de mégsem úgy. Merthogy nálunk ez a polo rajtam van. És jönnek a dedek, és a dekoltázsomat teletömik holmi plüssegerekkel, bohócokkal, sőt, az előbb egy gumicsigát is kaptam. Rájuk jött pár napja, hogy a legjobb játék ez. Én ülök, ők letámadnak, és begyömöszölnek mindenféle állatot, akik ott a polom alatt alszanak, ésnéha kikukucskálnak. A polom meg csak nyúlik...Valakinek hasonló "élménye?"

Híres ősök

Ma derült ki számomra, hogy a csajoknak értelmiségi, néprajzkutató-építész-művész felmenői vannak, nem is akármilyenek. Ma jött le Nagymamihoz egy rokona, levittem a csajokat is bemutatni. Mivel ezeréves fotók meg emlékek kerültek elő, rövid idő után mi hazajöttünk, nem akartuk zavarni őket az emlékezésben. G. lent maradt még egy órát. Mikor feljött, azért elmesélte, hogy ki is volt most lent. Dr. Györgyi Erzsébet, Néprajzkutató, idén kapta meg a Köztársaság Ezüstkeresztjét , de inkább itt egy leírás róla:

http://209.85.129.132/search?q=cache:DT_pklQHB8oJ:www.amka.eoldal.hu/cikkek/kituntetesek_-elismeresek_-dijak/dr_-gyorgyi-erzsebet-kituntetese+Gy%C3%B6rgyi+Erzs%C3%A9bet&cd=3&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a

G. anyai nagyanyjának ága pedig:

Földes László

G. anyujának unokatesója:

Földes Laci

Lányok, tessék szépen így tanulni!! (Bot ebből az egészből ismételten csak a fini süti érdekelte, vigyázott Erzsi néni vonalaira :))


widgeo.net

Ezalatt

Míg az alábbi pár sort beírtam, Bo kiöntötte egy tányérra az összes áfonyaöntetet, és a fele a ruháján végezte, a másik fele a képén, de jutott az asztalra is...Kinek kell egy gyerek????????

Így sikerült

Na, eltűnt az iszonyú zavaró reklámcsík, de sajnos ehhez változtatni kellett a hátteret, ami pedig tetszett. Ez van. Ma igen szépen süt a nap, így hát vagy két órát unatkoztam a kertben / udvaron, mire lányok megunták a játékot. Ez kb. annyiból állt, hogy mivel jó az idő, homokoznak. A homokozás kb. öt perce után én tíz percig pakolom vissza a homokozójátékokat, míg ők már a sáros kezükkel a frissen kiteregetett ruhákat tapogatják, és ártatlanul kiabálnak: "Vizeees!"
Ezek után onnan elzavarva lerobognak Nagymamihoz (egyben van a két telek, közös kert stb), ahol is halomban áll a tüzifa, és a tüzifából a vasszegek. Ott buli igazán a játék. Miközben egyik a vasszögek közé igyekszik, a másik a még zöld maradék paradicsomot tömi a szájába, ami folyik végig a ruháján. Végül a faforgács egymás hajába szórása marad, ekkor lesz elegem, és hozom be őket. Asszem nem vagyok elég kreatív, de egyszerűen fogalmam sincs mit csináljak velük az udvaron. Labdázás max két percig megy. Minden izgalmasabb, ami életveszélyes. Ötletek? Amúgy a miénk kert vagy udvar? :D Vagy mindkettő?

Új olvasó

Szia Tinca, üdv. a klubban :-)