2010. augusztus 12., csütörtök

Szösszenet

Bonak mondom tegnap: "Most eszünk, aztán akkorát pancsoltok mint a ház!"
Bo: "Anyaa, a ház nem is tud pancsolni!!" És szemrehányóan néz rám..
Kezdem jegyezni a beszólásait.

2010. augusztus 10., kedd

MIÉRT???

Nem, nincs világvége, csak Bo belenőtt a miértes korszakba, amit úgy hiányoltam. De MIÉRT??? Most megkaptam. Mondok valamit. " Miééért?" Válaszolok. "És az miért" Válasz. "Miéért?"..Egyik nap azon kaptam magam, hogy ha nem hagyjuk abba, nemsokára az ősrobbanást fogom részletezni a lányomnak, de félek, hogy a következő miértre már én sem fogom tudni a választ. És akkor vagy lepasszolom a választ az apjának, vagy elküldöm a Nagymamihoz, aki szerintem tökéletesen meg fogja magyarázni azt is:)

Tényleg egyformák?


Gét már egy ideje viszem az oviudvarra, hogy szokja a dolgot, és ne legyen mélyvíz neki a szeptemberi ovikezdés. Várja is már nagyon, és már szemtelenkedni is tud..Kb. öt alkalommal ezelőtt még rajtam csimpaszkodva volt hajlandó bemenni az udvarra, aztán a következő alkalommal kézenfogva. Lassan 1-2 méterre eltávolodott majd visszarohant biztos ami biztos alapon. Mára odáig fajult a helyzet, hogy míg Bo boldogan forgózott, rugóshintázott, csúszdázott a többiekkel, addig Gé egy, az oviudvar eldugott szegletében található brancshoz csapódott, és elmélyülten matatott valamit. Egy ideig néztem, aztán mondom, megnézem már, mi köti úgy le, hiszen eddig inkább magában játszott. Odamegyek, látom ám, hogy ásnak, pakolnak ott nagyon, és persze PANCSOLNAK. Valamelyik kölök talált egy vödröt, amiben a felújítási munkák után megállt egy kis víz, meg volt benne talán pár tégla. A munkások otthagyták, és az én kislányom azonnal megtalálta. Nyakig vizes volt minden kölök, így Gé eltávolítása után (beköptem) jelentettem az esetet az óvónéniknek, akik szétcsaptak közöttük.
Egy szó mint száz, két lánnyal járok az oviudvarra egy ideje. Ma az egyik fiú megkérdezte, hogy "És melyikük született hamarabb?"
Hmm...Számomra elég egyértelműnek látszik, de ez már nem az első alkalom, hogy ikreknek nézik őket. Dehát nem ugyanolyanok! Már Gigi is megjegyezte, mások is, és én még mindig két tök más gyereket látok. Anyai vakság???