2010. szeptember 21., kedd

Fogmizéria - mikor lesz vége??

Tudjátok, nyilallgat a fogam. Legalábbis eddig azt hittem. Dokinéni ugyan nem rendelt, de látatlanba kért egy röntgent az arcüregemről is na meg a panorámát, mert szerinte arcüreggyulladás. Közben a neten van egy fogorvostudakozó, mindenféle kérdést fel lehet tenni extra okos díjazott mittudoménmilyen fogorvosoknak, gondoltam, megpróbálom, több "szem" többet lát. Mit válaszolt? (10 perc alatt jött a válasz) Hogy valószínűleg arcüreggyulladás és húzzak röntgenre. .. Utánaolvastam. Pont ahol fáj, ott a gyökércsúcs tudja nyomni az arcüreget. Megoldás: foghúzás, csakis. Dalacin nem fog hatni, mert vegyesbacis a dolog. Nem is hat..

Most kérek időpontot a dokinőtől, viszek röntgent, és reménykedek, hogy nem húznak fogat:(

Ma picit más

Gé ma nem volt túl jó kedvében, de azért az oviban megmutatta, hogy ő már milyen ügyesen pisil kiswcbe, utána mondta, hogy "Mész dolgozni", adott egy puszit, aztán..nem engedte el a kezem..
Vali néni szedte le rólam, pityergett, de nem volt vészes, remélem ez is csak két percig tartott. Délután megtudom. Bo harisnyát kapott és farmerruhácskát, úgyhogy boldog volt. Mostanában szoknyában akar lenni, hiába magyarázom neki, hogy hideg van reggel az oviban is. Marad a harisnya, amit nem szeretek, mert viszket tőle a lábuk és a pisilésnél sem tudják szépen visszahúzni. Mindegy, meglátom délután hogy néz ki, és ahhoz igazodom a jövőben:)

GIGINEK KÖSZÖNÖM A CSODÁS ÁTLÁTSZÓ, TÜRKÍZ SZÉLŰ ESERNYŐT! (Azóta süt a nap, és engem ismerve rekordhosszúságú aszályos időszak következik Közép-Magyarország térségében:)))

ui: kettő mpig tartott a pityergés, nekem szólt csak. Megint minden a legnagyobb rendben volt, pisilt, evett, játszott, jó kislány volt:)

2010. szeptember 20., hétfő

Csoda

Reggeli wcre ültetés meghozta gyümölcsét, kétszer szólt, hogy kell és pisilt is:) Ebédelt, és nem lett merő ragacs a ruhája, sőt, érintetlen. Szerintem nem a saját lányomat kaptam vissza:)) (azért az almaevésnél nem akart leülni, és ebédnél is párszor felállt, de megoldják)))

Esti játék

Bo nagyon szereti ezeket a könyveket, ahol a nagy képen meg kell keresni a lap szélén lévő tárgyakat. Megtanította Gét is, íme:

Hintáztatás



Örülök, hogy Bo átvette eme unalmas feladatot:))

Mától ebéd utánig

Gé ugye a második hetét kezdi az oviban "Bali nénivel" és Tünde nénivel. Odaérve rávettem (nem volt egyszerű), hogy ráüljön az icipici aranyos óvodai wcre (ahogy ő mondja, de rá azért nem ült). Pisi nem ment bele, de ült rajta és lehúzta, első lépés kipipálva. Kiváncsi vagyok ma hány nacit kell hazahoznom ;-) Elolvadtam mikor ment be a terembe: "Akkor most elmész dolgozni!" mondta jó hangosan, ahogy szokta, és odabújt, szoríított de nagyon, aztán simán besétált. Megtanulta a rendszert:D

BÜSZKE ANYUKA VAGYOK! Délután írok, hogy ebből a nagy büszkeségből mi maradt;)))

2010. szeptember 19., vasárnap

Tegnap Ázsiában voltunk

Tegnap eldöntöttük, hogy visszaviszünk két pizsit az Ázsia Centerbe, mert rövid ujjút hoztunk el hosszú ujjú helyett. Nagyimék ebéddel vártak, úgy döntöttünk, előtte fél óra alatt lezavarjuk az ázsiai látogatást. Két dolog miatt nem jött be.

1. Gyerekek extra rohangálósak lettek a reggeli kakaótól vagy nem tudom mitől. Bo: jujjjjj, menjünk liftteeel!
Gé: NEEEEEEEEEE!!! (RETTEG a lifttől mint tudjuk)

Így egy idő után kettévált a család, én lifteztem fel Boval, G. meg kisGével lépcsőzött. Úgy emlékeztünk ugyanis, hogy fent van az emeleten a bolt ahol a pizsiket vettük. Végigrángattam Bot az emeleten, közben telefonon tartottam a kapcsolatot Apával, hogy ők hol nem találják a boltot. Mert az mint olyan eltűnt. Kétszer jártuk végig (magunk után vonszolva rohangálni vágyó csemetéinket) a Centert, sehol semmi. Aztán eszembe jutott egy hely, és jééé, az orrunk előtt volt a bolt, csak irtó pici. Nagy nehezen (nem a tulaj volt bent) kicseréltük a cuccot, és már csak egy gumicsizmit akartam magamnak.. Esélyt nem sokat láttam rá, mert a lányok nem akarták a kezünket fogni, stb. Erre G. megkért, hogy mindkettőre vigyázzak, wc-re akar menni. Na mondom, szép, táska, három kabát, pizsiszacskó, két rángatós gyerek. Ha ezt megúszom elveszett kölök nélkül, király vagyok. Szerencsére épp ott volt egy nagy pad, mögötte szökőkút. Letelepedtek, mert az izgi. Megnyugodtam. Még mindig jobb egy elmerült gyerek mint egy eltűnt. Megjött G., átadtam neki a két vizet bámuló lányt, és a két lépésre lévő gumicsizmák közül kiválasztottam egy egész szépet. Ripszropsz felpróbáltam, fél szemmel a családon, jó, szuper, fizetnék..A tulaj áruért ment...Rátukmáltam az őrző srácra a pénzt, elvittem akkor is a csizmit, és húztunk kifelé. Többet nem viszem őket áruházba, legalábbis olyanba, ahol nincs autós bevásárlókocsi:)

Nagyikáéknak külön megköszönöm a vendéglátást, a fini ebédet, és a tonnányi almáspitét, amiért még ma is közelharc folyik ;)