2009. szeptember 26., szombat

Vigyori Gé


Bo az ugrálóvárban


Gyerekzsúr

Oviban tartott szülinapi zsúr jól sikerült. Bo odaadta Virágnak az ajándékot, a köszöntő dal utolsó két szavát énekelte is hozzá. Aztán óriási ugrálóvár is bejátszott, ott nyomult vagy tíz gyerek. Közben ki-kipukkadt egy-egy lufi, egy-egy kistestvér sírvafakadt, de amúgy tök jó volt. Több torta is volt, szám szerint kettő, mindkettőn négy-négy gyertya, hogy az ünnepelt fújja el őket. Anyukák, apukák csőre töltött kamerákkal ugrásra készen vették a történést. Gyerekek asztal körül, egyik torta középen, másik Virág előtt. Bo Virággal szemben. Éreztem, hogy ez veszélyt jelent, úgy is helyezkedtem. Virág boldogan elfújta az egyik torta gyertyáit, és akkor minden video a másik tortára szegeződött. És Bo-ra, aki nem tudta kivárni, hogy Virág elfújja a maradék gyertyákat, és akcióba lépett. EGy fújásra négyet. Össznépi vigyorgás követte, míg én pirulva újragyújtottam őket, és közben igyekeztem folyamatosan fújó lánykámat távol tartani a tortától. Nem volt könnyű manőver. De ez volt a legnehezebb része a bulinak, a többit átbeszélgettem az óvónénikkel, szülőkkel. Bo a kocsiban hazafelé hétkor el is szundított. Most bent rosszalkodnak a kádban. Telenyomtam antipötty szerekkel, és várom a hatást. Holnap beszámolok!

Bo allergiás

Tiszta pötty a gyerek. A lábán már vagy két hete, pici piros pöttyök, és viszketnek is. Dokinő szerint vírusos lehet, de ha terjed, irány a bőrgyógyász. Szerintetek mikor terjed? Pénteken szigorúan a bőrgyógyászat zárása után. Kettőig van a gyermekbőrgyógy, háromkor hív az óvónéni, hogy már az egész hasa, háta pöttyös Bonak. Mivel teljesen jól van amúgy, nem robogtunk azonnal, ma reggel vittük be a Jánosba. Kiderült, hogy allergia, csak nem tudni mire. Lehet az új öblítő, de lehet más is. Bár az lenne, és ne tejallergia!!! De most, hogy kapott rá mindenfélét, kence, csepp, pezsgőtabletta, kúp, nem vihetem allergológiai tesztre, mert belezavar. Vagyis, a pöttyök múljanak el, és csak utána teszteljük. Addig kapjon tejet, hogy lássuk, a mellett is elmúlik-e. Mert ha nem kapna, akkor sose tudnánk meg, miért múlt el. Logikus. De utálom a pöttyöket:( Amúgy boldog, megyünk mégis zsúrra, nem fertőz. Vettünk barinőnek babát, és persze azonnal neki is kellett, egy duplaolyan drága. És persze csakis az. Most egy órája csúszdázik és rugóshintázik a babája, néha pisil, és utána iszik. Aztán ez előlről.

2009. szeptember 25., péntek

Timi mint Réka

Humor: Azt álmodtam, hogy egy nagy társulattal István a király előadásra készülök...Öööö...Réka szerepében....Én! Kedves családtagjaim ne kommentáljátok :)))))))
Jó hír Bo-ról. Azért kapott nyomdát, mert ügyesen visszapakol minden játékot a helyükre. Az óvónéni szerint nagyon ügyes, hogy tudja, minek hol a helye. A memóriáját ismerve én inkább azon lepődtem meg, hogy VISSZAPAKOL. A többi evidens :-) Ja és énekel. Mindig. És táncol. Kitöl örökölte az énekszeretetet?? Legközelebbi rokon csak a két nagyanyja lehet, ők tudnak is énekelni. De tőlem sajnos semmi jóra ne számítson, ha fejlődni szeretne, énektanár lesz a vége :)

2009. szeptember 24., csütörtök

Vadas

A tegnap bepácolt hús máig bírta, bekerült a sütőbe, mielőtt bármi történne;)
Szia Apu, látom, bővült a kör megint:)) Bo ismét nyomdát kapott az oviban, annak ellenére, hogy a földhöz vágta a villáját. De állítólag ezt megbeszélték. Egyéb téren minden ok volt, majd holnap reggel megtudom, miért járt neki a nyomda. (G nem szokta eléggé kifaggatni az óvónőket...) KisGé "vigyázzfóró" felkiáltással rohangál, mióta bekapcsoltam a sütőt. Jobb félni mint megijedni;)

Ovi

Szia Mama, látom rendszeresen olvasol :)) Holnap várunk áám:)
Bo ma boldog copflobogtatással rohant az oviba, ahol is megdöbbenve tapasztaltam, amit otthon még nem láttam. Korosztályának megfelelően, boldogan, Virággal az oldalán főz. Legalábbis reggelit készít. Teát tölt pohárba, megissza, utánatölt stb. Persze játékkonyhában. Virág a legjobb barinője, most már el is hiszem, ha mondja. Ezt elmagyarázom. Anyuka ugye friss ovis csemetéjét automatikusan kérdezgeti mindenről: Tetszik neked az ovi? Válasz: Igen, tetszik az ovi.
-Szereted az ovonéniket?
-Igen, szeretem az ovonéniket!
-Ki a legaranyosabb gyerek az oviban?
csend..
Segítek:-Talán a Virág?
-Igen, a Virág!

Na ezek után nem voltam bizti benne, hogy tényleg így van. Csak rámhagyja. De nem:) Virág a legjobb barinő és kész:) Kaptunk szombatra szülinapi meghívót, négykor buli az oviban tartva. Persze ezek után ki nem hagynánk, csak a szombati naaagy kirándulásunknak lőttek G-vel, de majd megyünk vasárnap. De jó is, ha itt a nagymami pár lépésre, és rá is ér! G-t hívtam is, hogy változott a terv, vasárnap megyünk, szombaton szülinapi zsúr. -Jaj neee!
- Miért nem jó a vasárnap??
- Az jó, csak én nem akarok babazsúrra menni!!!

Ja jó, nem is úgy gondoltam, hogy jön. Nem gyerekzsúros típus :)

Ok, ennyit mostanra, KisGé alkotott a pelusba, és igyekszik az ölembe. Még jövök ma

2009. szeptember 23., szerda

A napom leírása nem is dióhéj volt, hanem dinnyehéj.
Végső elkeseredésemben bedobtam őket a kádba, itt az idő a játékhalom felszámolásának. Kétpercenként csekkolom őket, de néha félelmetesek. Épp most nyitotta meg a nagy a csapot, hiába magyarázom, hogy tilos, mert forró lehet! Kivagyok mint a liba mára...Azt hittem pár mondat megírását azért engedélyezik egyszerre is. NEM.

Mit csinálok itthon egész nap????

Dióhéjban a mai nap: Reggel hétkor Gé ébreszt, immáron óraműszerűen, nem tudom miért. Ő nem megy se oviba, se dolgozni. Apja már rég elment, Bo még simán szunyál. (Oviban hasmenéses járvány, nem megy ma még). Mindegy, óramű ébresztett, kezdődött a reggeli műszak. Kakaókészítés, átöltöztetés, beágyazás. (Ágyon ugráló gyermekek eltávolítása ezt a mozzanatot igencsak késlelteti) Géről tudni kell, hogy ha lekerül róla a pelus, akkor két felnőtt kell ahhoz, hogy a rohangáló dedre ráerőltesse a tisztát. Ilyenkor tíz perc pucéron kergetőzés. Gé röhögve visít, én is visítok, de nem jókedvemben. Leizzadok mire felöltöztetem. Bo ehhez képest semmi, ő már vetkőzik ügyesen.Reggelikészítés, asztalhoz könyörögve a nőket, közben kikövetelték a Malacka a hős c. mesét. Míg esznek, mosogatás, következő adag bekészítése mosogatógépbe (Isten áldása!). Miután kész lettek, ki az udvarra mind a hárman. Bogi segít berakni a ruhákat a mosógépbe (garázsban). Ez is kész. Vissza, lassan ebédfőzés. Fúú, van előre elkészített fagyasztott vadasmártás!!! Van marhahús is fagyasztva! Ok, azt eszünk. 
HOrváth Ilona szakácskönyve elő. Nekiállok, páclé készítés, már fő, minden szuper. aha....A páclében 2-3 napig álljon a hús..Ebből két órán belül hogy lesz vadasmarha?????? Rendben, eddig tököltem vele, most már nem dobom ki, pácolt hús hűtőbe megy. Én meg kezdem elölről. Csak egy sima zöldborsófőzire futotta az energiámból meg az időmből. Dedek közben elvannak, Gé örül, hogy Bo itthon van. Kacagás hallatszik a kisszoba felől. Ez szuper, de én tudom, mi áll a háttérben. Berobogok: több kilónyi ruha a szobában szerteszét, az elérhető polcokon egy sem. Gé az egyik fiókban ül, nyakáig érnek a zoknik, fején is van egy kék. Bo épp veszi fel a hálóingemet. Sírok. Tegnap este egy órán át hajtogattam mindent :( Újrahajtogatok, dedek kizavarva. Ebédelnénk. Gé eszik is egy tányérral, Bo "nemebédeeeel" felkiáltással játszik tovább. Nem erőltetem, nem szokásom. EGy falatot azért megkóstol, ez szabály. Aztán ha nem, nem. Oviban úgyis szépen eszik. Gé evés után jelzi, hogy "áálmos", és hogy "cumit kééér". Ez elég egyértelmű, megy is aludni, mi meg kint játszunk. Bo Annapetit olvas, én én fél órát nyomok egy kis Simset. Sajnos alig tudom abbahagyni, dehát ha van két igazi is, nehéz egy harmadik virtuális dedet is szépen nevelgetni..Persze őt is Bonak hívják. Semmi fantáziám ))))) (két Simcsaláddal már nem játszom tovább, mert fiaik születtek, és képtelen voltam beleélni magam :)) Na ezek után felkelt Gé, ki az udvarra, teregetés, újabb adag bepakolása a gépbe, homokozás a lányokkal. Hazaér G. a munkából. Bejön a házba, és körbenéz...Könyvek lerántva, szanaszét a padlón, még mindig van mosatlan edény, egyszóval szalad a lakás. MÁr meg sem kérdezi, mit csináltam egész nap, csak én érzem késztetve magam arra, hogy felsoroljam, mert egész egyszerűen nem látni azt sem, ha egész nap pakolok, küzdök. Azonnal amortizálódik minden. Mit tegyek?? Bárki okos észrevételét szívesen elfogadom, írjatok!!

Kedvet kaptam

Kedvet kaptam blogot írni. Hugicám elküldte egy bizonyos Daniella blogját, jót röhögtem, és elhatároztam, ok, én is írok. Nem tudom, hány olvasóm lesz, de talán a családom benne lesz a top 5ban. :)
Bemutatkozom azok kedvéért, akik nem családtagok, barátok, ismerősök. 33 éves vagyok, Pesthez közel szép zöld környezetben élünk férjemmel (G.), és két lánykámmal. Hívjuk őket Bonak és Gének. (ezek nem is annyira kitalált nevek, mindennap használjuk őket:)
Bo nemrég lett ovis, Gé még itthon figyel. Nincs nálunk bölcsi, de nem is szívesen adnám, kivárjuk a jövő szeptembert. Utána enyém itt a tér:)) Most többet nem részletezek, a bejegyzésekből rá lehet majd jönni pár részletre az életünkről.