2009. december 5., szombat

Mikulás

Egy perce történt. Meséltem Boéknak, hogy éjjel érkezik a Mikulás.
"De csak a jó gyerekeknek hoz ajándékot!"
Bo: "És Bonak is!!" ;-)

Valakinél olvastam hasonlót:)))

Gé best of

Tegnap óta Gétől a kedvencem:

Anya: "Szeretlek!"
Gé: "Én is szeretlek Téged!"

Olvadásponton vagyok))

Bo fejlődik:)

Tegnap megismerkedtünk Bo leendő fejlesztő helyével, egy Mikulás ünnepség keretein belül. Vagy húsz gyerek szülőkkel, volt ott káosz rendesen. Szépen felöltöztettem Bot, kár volt. Azzal fogadtak, hogy bugyira, trikóra vetkőzzön, mert hatalmas festőtermet rendeztek be. Óriási vászon kifeszítve a padlón, és a gyerekek nyakig a festékekben pancsolva alkottak. Bo persze azonnal robogott festeni, az egész talpa barna lett, imádta. Én csak a fejemet fogtam. Aztán tánc, zene volt, édesek voltak. Végül kint a teraszon ott várta őket a kiscipőikben a mikicsomag. Cipőik innentől kezdve nem érdekelték őket, csak a csoki:)

Itthon fürdetéssel indítottunk. Bo már kint volt, játszott, Gét épp szedtem volna ki, de kiabált, hogy ő bizony nem jön. Bo benyitott, Gé épp kiabált, erre erőteljes hangon rászól: "Gabika, nem vitatkozom!!"

ÖÖÖÖ..kitől is tanulta? ;))

2009. december 2., szerda

2. nap, vízválasztó

Izgultam ma is, de minden a lehető legjobban alakult. Semmi gond nem volt a dedekkel az oviban, kijátszották, kiszaladgálták magukat, egy órát voltak az udvaron is. Sokat énekeltek, és óvónéni megjegyezte: "Timi, ezek a lányok olyan szépek!" ;))
Hazajöttünk, kidőltek "szokás" szerint.

Reggel választottak ovisjelet maguknak. Volt ott rakéta, eper, kisvakond, minden, ami szem-szájnak ingere. Lányaim a hozzájuk lélekben legközelebb álló jelre tették le a voksukat:D

GÉ: OROSZLÁN
Bo: TORTA

Ezt azt hiszem kommentálnom sem kell:DD

2009. december 1., kedd

Levelem Jézuskának

Drága Jézuska!

A lányok ovisodnak, ennél jobbat, többet nem is kérhetek. Ha mégis nem bírod ki, és hozni szeretnél valamit, csakis kisebb dolgokról lehet szó.
Pl. szempillaspirál, vízálló fajta, ami nem megy a szemembe, és az a fésűs, ami nem hogy nem megy a szemembe, le se jön a pilláról SOHA)))
VAGY (nem és)
Age Renew alapozó, olyan árnyalatban, mint Giginek, az tökély

Kb ennyi. Ha eszemben jut még valami, kiegészítem)

Boldog Óvodás Nagylányokat kérek Jézuska!!!

Első nap az óvodában

Gének tényleg élete első ovis napja (ok, még csak két és fél, de ők fogadnak kicsiket is). Bonak meg az első az új oviban. Mivel Boval soha nem volt gond az első nap egyik oviban sem (állami, utána Keszin a magán), Gé miatt izgultam, mert izgulni mindig kell:D
Bementünk, átöltöztek, beterelgettük őket a nagyterembe. Elmondtam nekik, hogy itt lehet jókat játszani, én elmegyek a boltba, utána jövök értük. Gé nem is figyelt, Bo nagy szemekkel nézett, aztán nekiállt puzzle-t kirakni. Olyan egy darabosat, kicsiknek valót. Tehén, ló, mittudoménmégmi.
Felmentem papírokat kitöltögetni. Húsz perc múlva jövök le, Bo kirobbbban a teremből, hogy "Anyáához, menjünk hazaaaaaa!" és sír, potyog a könnye, csimpaszkodik a nyakamba. A döbbenettől szóhoz sem jutottam. Nem tudta elmondani mi történt. Fél órán át le se lehetett vakarni rólam, én pedig gondolatban lehordtam magam, hogy hogy lehetett idő előtt lemondani a másik ovit. KÉt szék közé esünk???
Lassan el tudta hüppögni, hogy megijedt a tehéntől. Amivel addig játszott. Na, ennek fele se tréfa, óvóbácsi tüntetőleg eltávolította a tehenet, de Bo csak a felső teremben akart maradni. Óvónéni megoldotta, minden gyerkőcöt felhívott a felső, kisebb terembe, és csend lett. Én haza lettem küldve.
Fú, van időm fél egyig. Na persze. Itthon ültem, telefon az asztalon, és töltögettem a jellemzést meg a többi papírt. Megcsörren a telefon, fél óra múlva. Na mondom, most vihetem őket haza. De nem:) Csak azért hívtak, hogy ne izguljak, boldogan játszanak, semmmmi bajuk az ég világon. KOPPPPPPPPPPP! Ez a kő volt a szívemről..
Azért nem mondhatom, hogy elengedtem magam, déltől néztem az órát, hogy mikor mehetek már értük. Gigi Angliából terelte a figyelmem, köszi érte:))
Mikor értük mentem, már vártak, a többiek már aludni készültek. Bo és Gé ott játszott lent pár picurral, arcukon mosoly. Bo mikor meglátott, nyugodtan felállt, hogy ok, akkor ha akarom, mehetünk haza. Gé nem is akart. Állítólag semmi gond nem volt velük, énekeltek, szépen ebédeltek. Hazafelé Bo elmesélte, hogy ő bizony sírt az oviban, mert megijedt a tehéntől, pedig a tehén nem is bánt. Ezzel lezártnak tekintette az ügyet, és mesélte, hogy összeszedte az összes pénzt, berakta egy lábasba :DDDD (Pénzügyi pálya?? Broker lesz? Akkor a lábasos megoldás nem lesz nyerő.:DD)

Hazaértünk, megkérdeztem őket, megyünk-e holnap is. IGEEEEEEEEN volt a válasz. Aztán kérték a cumikát, és húztak aludni. Most épp húzzák a lóbőrt:D Első nap sikerrel véve:D

Drukkoljatok holnaphoz! Ha az ok lesz, többet nem lesz baj:)

2009. november 30., hétfő

Meglepik


Timi barinőm kisfia öt éves, és kinőtt pár dolgot. Ezeket átruházta ránk, a dedek legnagyobb boldogságára:))) MOst, hogy épp meséltem, milyen jó is a tágasabb nappali, íme az új szerzemény. Ezenkívűl egy libikókát is kaptak, ami befért a kisszobába, azt is imádják! Mi G-vel majd a garázsban kapunk helyet..

Gyerekszoba

Kezdett elegem lenni a nappalit elöntő/eltorlaszoló/rondító játékosdobozkupacból. Van vagy hat doboznyi kütyüjük. Felét nem használják, de már így is vittem le pár tonnányit a garázsba, mindegy.
Kisebbik szobából egyik kanapét levittük, Gé ágyiját az enyém mellé beforgattam, így (vélhetően) nem mászik be mellém, hisz egy szinten vagyunk. (Gigi, nem kérek erre vonatkozó megjegyzést:)

Most van ott bőven hely, felhozzuk a garázsban várakozó gyerekbútorokat, és bepakolom a sok játékot VÉÉÉGRE!

Nappaliból már átvittem a dobozaikat, és nagyon tetszett nekik a kis gyerekszobájuk. Hát még nekünk a rendezett nappali:DDDD

Oviváltás (?)

Nem mertem leírni eddig, de talán már megpróbálhatom elszólás nélkül. Bo másik oviba megy, több okból is. Egyéni fejlesztés kell neki, mert le van maradva a korosztályához képest, beszédben és beszédértésben. Ez nagyon fontos most, viszont az ovi drága volt, és emellé még plusz fejlesztés megfizethetetlen. Épp, mikor ezen agyaltunk G-vel, jött az ötlet a szomszédból: Nézzétek meg itt egy utcával feljebb nyílt egy családi ovi.
Megnéztük, csak bekukkantottunk. Megérte:) Montessori rendszerű ovi, nagyon barátságos, napos, tágas, szép helyen, és ÖT PERCRE TŐLÜNK! Napi elszámolás van, nem kell kifizetni egy havi díjat ha Bo három hétig beteg. Ez óriási előny, és még sorolhatnám. Bo benézett, és alig akart hazajönni. Úgy néz ki nem lesz gond neki a változtatás. Holnaptól szoktatás van tíz napig, délelőttre megy, és Gé is mehet vele, extra tesókedvezménnyel. Rugalmasak, ha mennem kell valahova, Gét vihetem hozzájuk bármikor, nem muszáj folytonosra beiratni. G. meg nyugodtan dolgozhat a méhekkel délután, nem kell fél ötre mennie Boért Keszire. A másik oviban nagyon rendesen fogadták a hírt, le a kalappal, mindent megértettek. Ez az egyik jóó hír:DD