2010. augusztus 26., csütörtök

Ovikezdés mindjárt

Picit (?) aggódom Gé miatt. Egy hét és kezdjük a szoktatást. Élesben. Eddig csak az oviudvarra jártunk be, ott elvolt, de ott engem is látott. Ráfoghatjuk, hogy szobatiszta, bár azért vannak még balesetek néha. Mindegy, az elején úgyis csak két órát kell kibírnia. Mert szerintem vissza fogja tartani, ugyanis bár itthon rohan a wcre, az ovis kisvécétől fél. Bo hiába mutatta neki, hogy ide kell, de jó stb., ő be se akar már menni. Mert nem megszokott, új, más. És ez mindennel így van. Az óvónénikre úgy néz, mint aki két perc múlva ledöfi őket. Ezenkívűl ha úgy érzi, hogy át akarom adni egy óvónőnek, vagy közeledünk valamiért a csoportszoba felé, lebiggyeszti a száját, és "hűűű-hűűű" hangokat hallatva látványosan szenved. Ez irtó vicces, ha ismered a lánykát, és előtted van a kép, ahogy csinálja. Mert színészkedik, nem vitás. Nekem szól, de mégis. Nem ért mindent, nem beszél szépen, és MINDEN ÚJTÓL FÉL és zokog! Lányok, láttatok Ti már ilyen gyereket?? Túlélte az ovit? :(

4 megjegyzés:

  1. Persze, nyugi!! :)
    Dorkával sem volt könnyű a bölcsi szoktatás, de ma már úgy kell könyörögni, hogy induljon már el haza! Megszokja majd, és biztosan szeretni fogja! Max egy kicsit tovább tart majd... De kitartás!!

    VálaszTörlés
  2. Azt mondta az óvónénik, hogy gyakran az a gyerek szokik be legkönnyebben, akiről úgy gondolják hogy nagyon problémás lesz. Reméljük nálatok is így lesz!

    VálaszTörlés
  3. Nálunk együtt szokott be Annával egy kisfiú. Illetve én azt hittem, sosem fog megvalósulni, ugyanis 2 hétig minden délelőtt 4 órán keresztül üvöltötte, hogy neeeeeem... de mindenre, arra is, ami jó lett volna neki. Én azt hittem, ilyen csak a mesében van. Az egyik legédesebb betyár az oviban most már. :) És szereti!

    Annus, az antiszoc volt (mert azzá tettem) pikk-pakk megszokta, és alig várja, mert hétfő megy oviszünet után újra!!! Ha valaki, én megszenvedtem a beszokatást, és most már kuncogok rajta. De ha eszembe jut az érzés, ami akkor hatalmába kerített, nem tudnám még1x végig csinálni. :(

    Nagyon szorítok nektek, minden rendben lesz!

    VálaszTörlés
  4. Jaj de rendesek vagyok! Most nagyon kell a nyugtatás. Izgulok miatta:(( Ma a fejlesztőn is azt mondta a gyógypedagógus, hogy mindenképpen adjam be, de elhiszi, hogy irtó nehéz lesz nekem, erősítsem meg magam, és nem lesz semmi baj. Neki biztos nem:) Ez a lényeg, csak tényleg így legyen, és ne okozzon neki traumát, hogy elszakad tőlem:( a manipuláció nem érdekel, arra nincs időm:)

    VálaszTörlés