2009. november 4., szerda

Gigiéknél Cambridgeben + Bonusz London :)

Gondolkodtam, hogy tök részletesen írjak-e, vagy csak pár mondatot, de nem jutottam dűlőre. Elkezdem, lesz ami lesz. Négy napot voltam Gigiéknél, és NAGYON JÓL ÉREZTEM MAGAM. Lizu irtó édes volt, Gigi meg top háziasszonyka:))
30-án érkeztem (október), aznap nem mentünk sehova, Micivel játszottunk, örültünk egymásnak. Másnap Halloween napját Londonban töltöttük. Hatkor indultunk, hogy legyen elég időnk. Kérdés, mire. A lényegre volt:) Imádom Londont:) Először az Abbey Roadra mentünk, mert az kiesett a központból, és haladjunk befelé. Szitáló eső, szürke ég, de jó kedvünk volt. Főleg, mert fél órán át kerestük a megfelelő buszmegállót. Ezek az angolok irtó durván fordítva gondolkodnak, én meg képtelen vagyok jobbról várni a buszt. Úgy forgattuk a térképet mint a kezdő turisták. Végül odakeveredtünk, és fel-alá mászkáltunk a híres zebrán. Nem voltunk egyedül :)
Utána elmentünk metroval a Tower Bridgehez, ami csodálatos. Át is sétáltunk rajta a túloldalra, és ismét eltévedtünk. Azért fél óra gyaloglás után megtaláltuk a metrolejáratot. Durva a metrohálózatuk is, ezer vonal, ezer átszállással, de volt, ami le volt zárva. Pont, ami nekünk kellett, de mindegy:) Azért hallottam, hogy "Mind the gap please, mind the gap:)" Hehe, ez nekem fontos volt.
Gigi folyton fotózott engem, én meg amit láttam.
Ezután bementünk a London Aquariumba, ami egy óriási akvárium (mi más lenne a neve után), tele minden jóval. Volt ott rája, egy halom cápa, galapagosi teki, tonhal, piranha, bohóchal, stb. stb. Bo itthon a bohóchalra bukott, hogy ott a Némóó!! NÉzte még a videot, és megállapította, hogy ott a bohóchal..És ott meg a doktorhal!" El voltam ájulva. Egy régi mágneses könyvben van ez a két fajta hal, sokat játszott vele, és megjegyezte, most meg előjött neki. Okoskám:)
Az volt a legjobb az akváriumban, hogy van benne egy cső, amibe ha bemegyek, olyan, mintha az óceánban lennék. Körben rengeteg víz, fejem felett meg mindenhol cápák, ráják, stb. Gyönyörű volt. Kár, hogy nem tudok búvárkodni, bár azt hiszem ha ezt látnám élőben, nem örömömben pisilnék be...
Utána kint gofriztunk egyet, és hülyültünk, jól éreztük magunkat nagyon. Következett a Westminster Abbey, a Big Ben, Parlament, egy kupacban van mind. A Big Bent felvettem, mikor hármat üt, de én marha fordítva tartottam a fényképezőt, úgyhogy itthon el tudjátok képzelni, amint kitekert nyakkal nézi a családom a felvételt:)))
Ezután elmentünk a Piccadilly Circushöz, fotóhegyek, aztán Gigire rátört a hiányérzet. Ő biza le akarja magát rajzoltatni. Kb. fél óra alatt (többnek tűnt a hidegben szék híján) lerajzolta a pasi...Angelina Jolie-t...Na jó, nem pont, de nem is volt pont Gigi. Asszem Gigi neki fog állni kijavítani. Azért szép nagyon a kép, csak nem pont ő, van mit javítani. Pasi közben végig bókolt Giginek, de én nem éreztem magam furán, mert nem értettem ;-))
Ezután már elég késő volt, nem mentünk Oxford Streetre vásárolni, mentünk haza. Majd legközelebb, nem hiányoltam annyira. Gigi szegény azért picit igen. A nap folyamán úton - útfélen halottakba ütköztünk, akik boldogan riogatták az embereket. Hiába, Halloween volt.
A King's Crossról mentünk haza, picit gyagya szomszéd nővel meg a lányával. Hamar odaértünk Cambridgbe, de ott egy órát vártuk a buszt. Nem baj, kibírtuk, csak a szuperkényelmes cipőm vált irtó kényelmetlenné a nap végére. Mici (Lizzy) nagyon várt már minket, Gyuri vigyázott rá addig. (Apuja)

Hatalmas élmény volt nekem az egész nap:)

Ja igen, és tűzött a nap miután kijöttünk az akváriumból, nagyon szép időnk volt.
Másnap zuhogott egész nap, otthon pihentünk. Micivel sütöttünk-főztünk, zenét hallgattunk, Thomast néztünk.

Következő, és egyben utsó nap bementünk Cambridgebe sétálni, vásárolni. Szép idő volt, de hideg. Mici kapott egy satyekot, nagyon édes volt benne. Megvettem amit itthonról kértek, utána beültünk a Starbuck's ba kávézni, mert az fontos :) Mici egész végig rohant. Vagy a galambok után, vagy úgy alapból. Nem volt könnyű féken tartani, de Gigi hősiesen küzdött. Én lemondtam a nézelődésről, mert nem akartam kimeríteni őket :) Én sem tudtam megfékezni a dedet, inkább mentünk haza. A buszon Gigi rájött, hogy elhagyta a kulcsát. Szuper. Se pótkulcs, se semmi. Az ajtó előtt telefonálgatott, hogy most mi legyen, én meg lementem a bejáratihoz, hátha valaki olyan helyre rakta, ahol nem kerestük. És tényleg. Egy parkoló babakocsi tetején volt, de mi a földön kerestük. Azért megijedtünk, hogy halál álmi Lizuval hogy jutunk be..

Gigi édes volt, teletömte a táskámat édességgel, ruhákkal Gének, és mit kapott Bo??? Ja igen, mrá olvastátok, a Barbiet:)))

Gigikém, NAGYON JÓL ÉREZTEM MAGAM, mégiscsak megyek még, akkor is, ha beszereztél mindent amit a Starbuck's elő tud állítani, és nem megyünk többet :DDD Köszönök szépen mindet, gyönyörű élményeim vannak erről a négy napról! Mici imádnivaló, és a hajmosásnál sem vészes a dolog, ahogy beharangoztad:)))) Érezzétek nagyon jól magatokat Nitáékkal!!!!

fotókat holnap teszek fel, várnak a lányok:)

1 megjegyzés:

  1. Hát igen,minden így igaz, ahogy Timi leírta...kivéve Angelina Jolie-t és az Albán rajzművészt....ugyanis nem próbált meg meggyőzni, hogy tiszta Dzsólí vagyok, bár elsütötte, hogy némileg hasonlítok...de nem feszegette a témát nagyon, szóval gonosz Timi néne!

    És igen, tényleg eltévedtünk....nem 1x...:)
    De most komolyan...miért pont az Abbey Road-hoz vezető metrómegálló előtt szállítnak le a metróról??????És miért megy 78 busz arrafele, de mégis az ellenkező irányba???
    Ámbátor, megjegyzendő, hogy jó is volt a dologban, mert még nem ültem London belvárosában emeletes buszon (illetve talán 1995-ben)..és a vonatjegyünk jó volt a metró összes zónájára, és az összes buszra is!

    Ja és ahhz képest, hogy az emeletes buszokat vissza akarták vonni, elég sok volt belőlük, nem?;)

    Mit írjak még?
    Isteni volt, örök élmény!(Életemben nem láttam ennyi hullát az utcán vonulni, és még hógömböt sem törtem szét...eddig:))

    VálaszTörlés