2009. november 17., kedd

Szárítógép és társai

Lent volt a mosógép a garázsban, ahova csak kintről lehet lemenni, mivel bedeszkázta G. a lejáratot, hogy elférjenek a mézeshordók. Na ez nyáron még úgy ahogy, amikor úgyis kintre teregetek. De télen gáz a hóban, fagyban sötétben botorkálni. Így hát érvényesült az akaratom (mikor nem?;)) és vettünk/kaptunk egy szárítógépet, és a mosógép felkerült a fürdőbe. G. persze alapból utálta, de annyira nyígtam, hogy én hogy utálok napjában lemenni, és addig gyerekeket hova teszem stb. , hogy átmenetileg beleegyezett. Szárítógép meg azért kellett, mert a vastagabb cuccok nem száradnak ki soha, és büdik lesznek, amúgy meg ha itt teregetek, olyan pára lesz, hogy még a dzsungelben őshonos növényeim is meghökkennek. EGy tuti, Bo kruppjára jótékony a dolog.
Szóval most itt van egy ezeréves mosógép és a vadiúj szárító. Igenám, de nehogy már ilyen könnyen menjen minden. A mosógép őskövület, a centrije kb. 300as, vagyis a ruhából sok vizet nem szed ki. Ezek után bedobom a szárítóba, ami oda való, a többit lent teregetem ki a garázsban. Két napig száradnak....
A szárító viszont órákig megy, mert érzékeli, hogy milyen vizes a ruha, és úgy szárít. És. k. sokat fogyaszt, mint minden ilyen alapból. G. minden alkalommal ideg volt, hogy már megint jár az a szárító, de utálja, hogy ilyennel emelem az áramszámlát, stb. stb...Felőle hetekig kint lehet, rá is fagyhatna a szárítókötélre..
Egy szó mint száz: vettünk a teszveszen 3000 ftért egy 1400as centrifugát. Így a totál kicentrizett ruhákat berakhatom , és fél óra alatt kész.
Tök röhej, hirtelen tele lett minden izével a fürdő. De így volt praktikus. Új mosógépre most nem telik, ez van.
Eddig alig mertem előtte szárítani, hogy ne morogjon. Ő azért igyekezett visszafogni magát. MÚltkor egy szép, pihepuha, meleg csomag várta a szárítón. Friss farmer, pulcsi, stb. Épp indult is valahova, mondtam neki, hogy vegye fel. Ott álltam, és néztem, őszintén szólva várva a hatást.
Ő felveszi, és rámnéz:
"MOst azt kell mondanom, hogy JAAAJ, DE FINOM MELEG, PUHA, ILLATOS!! UGYE???"
Igen. Nem kell nekem meg sem szólalni, mindent tud.
Amikor azt mondtam neki, hogy kééépzeld, ma jó idő volt, és kintre teregettem, arra a válasza standard:
"Te egy MÁRTÍÍR vagy Mamika" :)))))
11 év után tudja, mi a dolga:DD

2 megjegyzés:

  1. De jó neked! Az enyémnek még sajnos elég önálló szövegkészlete van, amit hiába igyekszem cenzúrázni. Ahhoz ugyanis túl makacs. De én is. Na inkább nem is folytatom...

    VálaszTörlés
  2. Van még pár évetek, ugyan ilyenek lesztek :DDDD

    VálaszTörlés