2009. december 28., hétfő

Így telt a Karácsony

Szép volt, és nekem is hiányzik már most a készülődés. Nem részletezek, szép a fa, sok (rengeteg) volt az ajándék a lányoknak, azóta is ide-oda kapnak. Az egyiket (?) még ki se bontottuk, mert az egy komplett gyerekkonyha, gondoltuk jobb, ha kijátszák magukat azzal a halommal ami van, és majd később :) Édesek voltak, tátott szájjal nézték a csillagszórós fát. Gé kezéből ki se lehetett robbantani Malackát (nagy, plüss), és a fa zöldségeket is vele a hóna alatt szeletelte. Bo meg új babáját ringatta új bölcsőjében, aki mellé néha beengedte Gé Malackáját is. Közben férjuram a lányok távirányíthatós autójukkal játszott, míg én Barbiet öltöztettem az új ajándék ruháiba. Jól elvolt a család ;)
Apu hőős volt. Nálunk töltötte a Karácsonyt, és elviselte, hogy kísérleteztem a vacsorával. Elhatároztam, hogy francia hagymaleves lesz, aztán kacsa. Ebből a kacsát nagyjából el tudtam készíteni, de hagymalevest..életemben először..Direkt nekünk sütöttek aznap cipót Pátyon, G. ezért futott egy külön kört. Itt figyeltek a cipók, én meg remegve pontosan a recept szerint igyekeztem összehozni a levest. A receptben szerepelt két deci fehérbor is, amit én lelkiismeretesen belelöttyintettem. Aztán két perc múlva megkóstoltattam G.-vel, aki majdnem kiköpte, és megjegyezte, hogy ez tiszta bor, ergo ehetetlen. Apu is megkostolta, és ő azért csak kért belőle. Mert HŐS. Elkenődtem rendesen, már megint egy rossz recept a netről..Aztán lassan elpárolgott a bor belőle, és jééé, finom lett! És kétszer szedtek a pasik! Na ez, hepiend lett, bár őszintén, lehetett volna jobb is. A többi szuper lett:)

Ajándékosztás után alvás..És hajnali négykor KisGé szeme kipattant: "Hol van Malacka?"
Mondom neki: "Az ágyad mellett, leesett."
Felvette, lefeküdt, és fél hatig bábozott vele "Szereted Malackát!" felkiáltásokkal tarkítva, hogy senki más ne tudjon aludni :)

ui: régi, elveszett pici Malackát Szenteste reggelén megtaláltam Nagyi kertjében egy bokor alján, az elolvadt hó alól kandikált ki..Őt később kapta meg, azóta két Malackával rohangál.

ui2: Amióta Mamánál is voltunk, minimosógép üzemel, mindent, és mindenkit mosnak benne, és néha még a Duplos emberkéket is, akik amúgy a Duplos buszra várnak, csak közben elázott a ruhájuk.. (Bo fantáziája kimeríthetetlen)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése