2010. szeptember 15., szerda

Bo a Szakértői Bizottságnál

Bot az ovi elküldte a Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői Bizottsághoz, hogy hozzunk papírt arról, simán mehet normál oviba, már nincs szükség a kislétszámú csoportra, elég fejlett már akár harminc fős csoporthoz is. Hát elvittem.

Először pszichológussal beszélgetett, egy órán át, utána pici szünet, és jött a gyógypedagógus. A nők kérdezték, ő meg csak válaszolt. Volt ott számolás, rajzolás, évszakok, hét napjai, Bo még megvillantotta a tíztől egyig visszaszámolós tudását is:) Aztán számolt magától harmincig, megkérték, hogy pont annyi buborékot rajzoljon egy körbe ahányat a másik lapon megszámol, ilyesmi. Már nekem jojózott a szemem a fáradtságtól, úgy koncentráltam, képzelem ő milyen fáradt lehetett, de hősiesen oldotta a feladatsorokat. Mindent megcsinált, csak a képet elmesélős rész nem ment neki. Arra azt mondta: Hááát, nem todom..Én még kicsi vagyok...Sajnáálom!
Erre elolvadt a pszichológusnő, és azt válaszolta: Édesem! Tudod ez egy olyan hely, ahol lehet mondani, hogy nem tudom:)
A végefelé egyik feladatnál megjegyezte nekem, hogy Bogi most épp az iskolaérettséget megállapító feladatsort oldotta meg.

Végkövetkeztetés: Bogi iqja 116, átlag felett teljesít nagyon sok részképességben, és ezek alapján nem hogy általános oviba mehet, hanem iskolába is mehetne. :D A szocializációnál vannak még feladatok, ezért is fontos az ovi, ott van pici lemaradás, és a logopédia fontos még. Édesem úgy elfáradt, hogy piros volt a szeme a végére. Az én hősöm kapott egy Dora a felfedezős könyvet, és még a buszon is feladatokat akart kitölteni. Eminens lesz azt hiszem))))))

Gé ma már nem sírva ment be a szobába, csak görbülő szájjal. Nagymami nem ért oda érte időben, mert nem jött a busza, G. nem vette fel a telefont mert fontos munkája volt, úgyhogy szegény gyerek ott várt még egy órát, de állítólag nem volt semmi gond, az udvaron voltak. Onnan hozta haza Nagymami.

Na ennyi mára, fáradt vagyok, de hihetetlenül. holnap írok

4 megjegyzés:

  1. De jó hírek!! Két ilyen csodaszép édes kiscsaj... És még okosak is! :):)
    Meglátod, még zseni lesz egyszer valamiben!!

    VálaszTörlés
  2. Azta....nemsemmi feladatokat oldott meg!!!Allam leesett, komolyan!Edes kis Eminens Dragam:)Emlekszem egy csaladra, ahol a 2 lanybol az idosebb jotanulo volt, es jol viselkedett, a kisebbik nehez eset volt, rosszabb tanulo, es fiusabb....hmm....kik is voltak azok???;-)))

    VálaszTörlés
  3. Aztamindenit! Nagyon büszke lehetsz Timi! Jó érzés volt nagyon, ugye?
    Örülök, hogy alakulnak a reggelek is. Nálunk még mindig nem az igazi, épp ma keseredtem el, de majd erről később, nálam.
    Puszi Nektek, úgy örülök, hogy sorban jönnek a jóhírek!

    VálaszTörlés
  4. Gigi, szerintem mindenki emlékszik a nagy eminensre és a nagy rosszcsontra, főleg, mivel nem sokat változtak:D

    Zsu, nekem is van egy ilyen érzésem, irtóra tud koncentrálni:)

    Tinca, ne keseredj, ha nem énekelve megy oviba, MOST KEZDTE! Írj, hagy nyugtassunk meg))

    VálaszTörlés