2010. szeptember 10., péntek

A sírós kislány

Bo eddig nagyon boldogan ment oviba, már nem is nagyon rá koncentráltam az elmúlt időszakban, inkább az ovikezdő Gére. Két napja este elkezdett sírni Bo, hogy nem akar oviba menni. Nagyon meglepődtünk. Kérdem miért? Kiderült, hogy van ott egy "sírós kislány", akit ő úúúgy sajnál. Zokogott, hogy szegény sírós kislány, ő nem akar menni, mert megint sírni fog, ő meg el fog bújni, hogy ne hallja.
Na, erre mit lépjek. Elmagyaráztam neki, hogy a sírós kislány még csak most kezdi az ovit, még új, és hiányzik neki az anyukája. De ha ő, a nagy, odamegy, és játszik vele, megvígasztalja, akkor nem fog sírni. Bo már nem zokogott, hanem hüppögve gondolkodott ezen a lehetőségen. Aztán rátettem egy lapáttal, hogy holnap veszünk neki ajándékot, és azt majd ő odaadja neki, és akkor biztos nagyon boldog lesz a kislány és ő lesz a legjobb barátja. Ez már annyira tetszett neki, hogy ezt hajtogatta elalvásig.
Másnap egy pici csőrikés táska alakú füzetkével és hozzá tartozó ceruzával (remélve, hogy Sírós Kislány igazi nő) jelent meg Bo az oviban. Mondtam Péternek (óvóbácsi), hogy keressék meg ki is az a kislány, mert mi nem tudjuk a nevét. Délután kaptam az infot, hogy kislány ügy elintézve, meglett a keresett személy. Bo boldogan mesélte, hogy nagyon örült az ajándéknak, úgy, hogy csak na! (ő szava járása)
És sokat játszottunk a Lacussal!
Ó, mondom, akkor van Lacus is? Ő egy nagy fiú? - kérdem én.
-Neeeeeeeem, Anya, a Lacus a Sírós Kislány!!

Na, itt elvesztettem a fonalat, ismét az Óvónéni világosított fel, hogy a kislányt Lucának hívják, ergo Bo még keveri a Lacust a Lucussal :D

Egy szó mint száz, első akadály véve))

4 megjegyzés:

  1. Édesem de drága! Egyébként az enyém is együttérző, ő is vigasztalt már anyáért üvöltő kislányt reggel! :)

    Biztos hülye vagyok, de engem meglepett az óvóbácsi...:)

    VálaszTörlés
  2. Eletem, hat igen, Bo erzekeny lelek...De jol vettetek az akadalyt, ugyi vagy!
    Lucat eddig nem tudtam, hogy lehet becezni, de ez a Lucus-megoldas borzalmas, nem?Igaza van Bonak, a Lacusnak sokkal tobb ertelme van.:)
    MInt mikor Vivi keresztlanyomnak mondtuk az anyjaval, hogy mondja: anyuci!(Vivi ismetli : anyuci)Mondjad : apuci!(Vivi ismetli: apuci) Mondjad: Gigici! Vivi megtorpan, es kozli: Gigi pici!MERT ANNAK TOBB ERTELME VAN:)
    Imadom a gyerekeket.
    Cupp Bonak!

    VálaszTörlés
  3. :)) Az óvóbácsi tényleg fura, de egy édes fiatal zongoratanár, aki gitározik is a gyerkőcöknek, és jéé, akár hiszitek akár nem, nem meleg:DD Viszont rendet tart, és a fiúk sem kanászodnak el:)) Jó ötletnek tartom:)

    VálaszTörlés
  4. Én is, abszolut!! Tök jó, és örülnék ha nálunk is lenne :)

    VálaszTörlés