2010. január 24., vasárnap

Bo a HŐS

Na túl vagyunk a havi műtétadagunkon. G. vakbele kint, igaz, begyulladt, és még kötözésre, sebtisztításra ját kétnaponta, de ezen már senki nem lepődik meg. Bonak tegnap előtt volt a polipműtétje. Elvileg. Gyakorlatilag más lett belőle.
Reggel étlen-szomjan kellett mennie, egész jól viselte. Ő volt a második a sorban. EGy másik négy év körüli kislánnyal voltunk egy szobában, és persze anyujával. Őt vitték be orrmandulával. Nemsokára jöttek Boért. Kapott nyugtató cseppeket, és felfeküdt a kocsira. Csak a zöld lepedő volt rajta, alatta csak a naci maradhatott. Takargattam ezerrel. Lassan oldódott is, bár nem is félt előtte sem. Felmentünk vele a műtőfolyosóra, ahol a másik kislányra várt anyukája. Addig én szórakoztattam őt, bár igazából inkább ő minket. Icipici részeges Bová változott. Kacarászott, hason feküdt mint egy kis szfinx, és énekelni kezdett. A Noddy betétdalát nyomta akkor is, mikor a műtősfiú betolta. Vártunk. Megjött Anyum. Izgultunk. Műtősfiú kijött, hogy minden ok, ő még éneklő gyereket nem tolt be. Vártunk. Doki kijött, hogy minden rendben, de van meglepetés is. Kereste a polipot az endoszkóppal, talált valamicskét, de nem azzal volt tele, hanem beleütközött egy óriási orrmandulába. Kikapta. Ááááááá, mandulaműtét! Szegény Boooo! Remegtem. Előttem volt, hogy napokig nem tud nyelni és sír. Anyuék nyugtattak meg, hogy az a torokmandulaműtét után van, ne rinyáljak mááár:) Kicsit sokáig ébresztgették, de sikerült. Kitolták, mi robogtunk a nyomában. Nyöszörgött. Berakták ágyikójába, aludt. Elég sokat szerencsére. Na jó, rövid leszek. Ötször hányt, infúziót kapott. Sok vért nyelhetett szegény. Na meg a cumitól is szívhatta hátra álmában, de azt nem adta a világért sem. Lement az infúzió, megint aludt. Éjjel ott szorongtam mellette, de nem volt gond. Egy körül kért inni, jóó sokat ivott, de nem hányt. Utána is felkelt még vagy háromszor, enni, inni kért, és nem hányt. jUHÉÉÉÉÉÉÉÉÉ:) Reggelre egészen jól volt. Reggeli után hazajöhettünk. Semmi gond. Picit folyik néha az orrából valami, de jókedvű.

TÚL VAGYUNK RAJTA!!! (?)

Azóta néha a fülére teszi a kezét, meg forgatja a fejét. Remélem azért, mert új hangokat hall, amit eddig nem.

HŐS VOLT. SÍRÁS, HISZTI NÉLKÜL viselte a hányást, infúziót, kanult a kezében, vizsgálatot másnap. NEM TŐLEM ÖRÖKÖLTE SZERENCSÉRE. Dédipapára tippelek, ő fakír:) Megyek játszom velük, majd írok.

6 megjegyzés:

  1. A saját bejegyzésemhez azért hozzáfűzném, hogy (és most kezembe veszem a kis szobrot): "Köszönöm a sok-sok segítséget Anyukámnak, Apukámnak, Férjemnek, Anyósomnak, a sok bíztatást, drukkot Gigiéknek, Erának, Timinek, Krisztinek, mindenkinek, aki gondolt ránk!!! Nélkületek ez nem jöhetett volna létre. Vagy nem így.." :)

    VálaszTörlés
  2. Ó igen, és Dédimamának és Dédipapának is!!! Puszi mindenkinek :D

    VálaszTörlés
  3. Édes kicsi részeges Bonk!
    Nagyon nagy hős voltál, hihetetlen milyen megpóbáltatásokon mész keresztül, ennél maximum Szilvi nagyobbik fia Milu szenvedett többet...de ezt hagyjuk.
    Hős baba voltál és vagy, nemsokára odaér a vígaszdíj maci is, amit küldtünk!
    Szeretünk!
    Lizu és Gigi

    VálaszTörlés
  4. Nagyon-nagyon sokat gondoltam Rátok!
    Örülök, hogy minden "simán" ment!
    Nagyon édes lehetett bekábulva! :)
    Még én sem láttam hordágyon éneklő gyereket, pedig sokkal találkoztam!
    Mielőbbi gyógyulást Bonak és az Apukájának!
    Puszi!
    Szilvi és a Fiúk

    VálaszTörlés
  5. Megjöttem én is.
    Nagyon sokat gondoltunk Rátok Timi.
    Úgy örülök, hogy túl van rajta ez a csöpp lány, és minden rendben most már. Légyszi egy képet is róla! Nem mintha nem hinném, hogy jól van, csak jó lenne látni is. :)
    Remélem G. is jól van már, és el lehet felejteni végre jó hosszú időre a kórházakat. Meg minden rosszat. Most már csak jó jöhet, ugye?
    Jó pihenést Neket Timi, remélem azért hamarosan arra is lesz módod, mert ami most idegileg, fizikailag ért, az embertpróbáló lehetett nagyon.
    Puszi, várom a jóhíreket és a képeket!

    VálaszTörlés
  6. De jo hogy túl vagytok rajta! Márknak is volt már 2 kisműtéte (ful és köldök), úgyhogy tudom miken mehetett keresztl Bo. Meg te a műtőajto előtt. Remélem hamarosan teljesen rendbe jön és el is felejthetitek az egészet!

    VálaszTörlés